Omuraisu - skvelé študentské jedlo (plus ak ste japanofil, ďalší bonus xD )

16. října 2010 v 18:39 | yana |  Ostatné kecy ;)
omuraisu
It is a truth universally acknowledged, že neviem variť. No ale omuraisu ma vždy v j-doramách fascinovala - vyzerá neskutočne chutne a jednoducho. Tak som si na byte v Brne skúsila...

Prvý raz sa podarila, a tak druhý raz, keď som sa odvážila navariť aj spolubývajúcej (pokusnému králikovi), som to trochu na popud BB aj nafotila. Podelím sa o túto skúsenosť, je to fakt primitívne jedlo na prípravu a chutí vynikajúco!! :)

Veľkou výhodou pri príprave je aj to, že človek si recept môže modifikovať vlastne vo všetkom - v ingredienciách aj ich pomere... Takže moja verzia :)
ingrediencie
Základom sú vajíčka (2 na jednu porciu), ryža (cca tretina sáčku na jednu osobu), soľ. Na dochutenie môžete použiť korenie, na zjemnenie omelety trochu mlieka, samozrejme nejaké maslo alebo olej, no a aby ryža samotná nechutila sucho, treba do nej vmiešať nejakú zeleninu a mäso - tradičná omuraisu by mala obsahovať kuracinu, ale ja som ju jednoducho nahradila kuracou šunkou. Ako zeleninu som dala hrášok - geniálna by bola opražená cibuľka (som strašne cibuloidná), ale nemala som...
pracuje sa....
ryža s hráškom a šunkou
Uvarenú ryžu zmixujte s hráškom a na malé kúsky nakrájanou šunkou.
Spravte si tiež omeletu/y len z vajíčok, soli a trochy mlieka (mlieko okrem toho, že zjemní vajíčka, zaručí, že hmoty bude viac a bude sa do nej ryža ľahšie baliť).
Ryžovú zmes opražte, stačí 3-4 minúty, len aby nabrala vôňu a stala sa sypkejšou.
opraženú ryžu zabalíme do omelety
Ryžu nakladajte na omelety opatrne, nech sa nerozsype po celom tanieri, dá sa povedať že celá pointa omuraisu je aj v tom, ako to vyzerá, no a ryža má byť starostlivo schovaná pod vajíčkami :) Takže ryžu na stred omelety, a potom oparne zabaliť - aby z toho vznikol úhľadný šúľok xD vtipné to slovné spojenie, ale chápeme sa :)
hotové omuraisu čakajúce na ozdobenie :)
Nakoniec kečup!! Tony kečupu!! Mala som ho vyfotiť spolu s hlavnými ingredienciami, no zabudla som :/// Inak "zdobenie" omuraisu kečupom je veľmidôležitá vec!! V doramách si na to veľmi potrpia! xD Najčastejšie sa vyskytujú nakreslené srdiečka a smajlíky :) Takže užite si pri "kreslení".
Inak omuraisu, ktorú som si robila počas tohto "fotoreportu", sa mi nepodarila pekne okečupovať, tak foto tej prvej:
omuraisu
Dobrú chuť a pred prvým sústom nezabudnite na "itadakimasu"!
 


Komentáře

1 Bonnie Blue Bonnie Blue | Web | 16. října 2010 v 19:26 | Reagovat

asi si to spravím zajtraaa...vyzerá to tak dobre....a je tam všetko čo mám rada....a keďže na ryžy v poslednej dobe dosť závyslačím,tak o to je to ešte lepšie! :D

2 Bonnie Blue Bonnie Blue | Web | 16. října 2010 v 19:27 | Reagovat

a náhodou...ten dezert čo si spravila naposledy na tej filmovej noci (zabudla som si recept vypýtať-skôr teda tie ingrediencie ,aké tam idú),tak ten bol geniálny....

3 yana yana | Web | 16. října 2010 v 19:47 | Reagovat

xD daj potom vedieť, že ako xD a čo sa toho polotuhého pudingu týka (tak sa to volalo) - no hej, to je moja "špecialita", bo to jediné viem upiecť xDDD teda, teraz už aj toto uvariť... wow, až 2 jedlá xDDD ale nie... akože viem variť, keď musím... ale nemám trpezlivosť na to dochucovanie a proste celkovo dolaďovanie... a tá výsledná chuť je najdôležitejšia, tak asi preto mi to nejde...
ale Barča (spolubývajúca) mala omuraisu zjedenú v priebehu pár minút a chválila :)

4 yana yana | Web | 16. října 2010 v 19:48 | Reagovat
5 standyb standyb | 16. října 2010 v 21:49 | Reagovat

tak to si na intraku spravym :)

6 Polly Polly | Web | 16. října 2010 v 23:23 | Reagovat

vsetko okrem sunmky mam, takze ju dokupim a asi to bude zajtra na veceru .. xD ... vyzera to tak, ze by mi to ozaj mohlo chutit, mnamka!

7 yana yana | 17. října 2010 v 9:51 | Reagovat

[5]:[6]: tiež dajte potom vedieť že ako sa podarilo a chutilo :) celkovo príprava trvá krátko, najdlhšie sa asi čaká na ryžu, kým sa uvarí, ale inak to zaberie len pár minút :)

8 Ayamee Ayamee | E-mail | Web | 17. října 2010 v 23:23 | Reagovat

Aj ja si spravím, aj ja si spravím!

Spravme si všetci (všetky) a urobme si z toho reťazovku zaujímavo okečupovaných omuraisu! :D

9 Bonnie Blue Bonnie Blue | Web | 18. října 2010 v 15:51 | Reagovat

Ja už som si!....včera na večeru....mi chutilo!!!!mňam!....aj foto mám....len sa mi nepodarili moc tie znaky.....hádam uhádneš ked ti to ukážem.....holt...kečupom sa zle píše.... :D

10 天才 天才 | 27. prosince 2011 v 17:16 | Reagovat

jee aspon viem co to je おむらいす

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama